Architecture Studio  completed the design of Malangen Retreat, a cluster of accommodation units located in Tromsø, Norway. The cabins are located on a ridge rising from the fjord below and neighbor a lush forest.

The clients wanted to enjoy a high level of privacy, while also being able to receive guests during the weekend. The main residence and the annex are each composed of two boxes. The main part accommodates the entrance, children’s room and a small secondary living room in the first box, while the bathroom and master bedroom were placed in the second unit.

The “annex” hosts guest rooms, utility rooms and a relaxation area with a sauna directly exposed to the view outside.

“We planned the main entrance, the living room and an annex separated by the central courtyard,” the architects said. “From here the retreat opens up to the natural clearing in the forest and you can enter into either the main building or the annex. A dedicated exit from the kitchen leads to the south-facing outdoor area where the family enjoy their dinners on warm summer days.”

All the individual boxes are clad in cedar panels and treated with iron sulfate. Large expanses of glass create a seamless connection with the surrounding landscape. Photography courtesy of Snorre Stinessen.